Počet zobrazení stránky

pátek 30. listopadu 2012

Soutěž o kalendář na rok 2013 (3)

Sledujte také náš druhý zahradnický blog www.zahradniknacestach.blogspot.com

Další soutěžní kolo o nástěnný kalendář na příští rok se na tomto blogu objeví již tento víkend - 1. či 2. 12. A slibuji - víkendová otázka bude snadná!

Tak tu opět máme další kolo soutěže, kde lze vyhrát nástěnný kalendář na rok 2013 - Zahrady a parky Evropy. Mimochodem , z jedné evropské zahrady pocházejí i soutěžní snímky tohoto kola. Jenom si ale pro jistotu zopakujme pravidla této soutěže.
Cílem soutěže je uhodnout, co se nachází na soutěžním obrázku. Zvítězí ten, kdo jako první správně pozná, co je na obrázku. A naše soutěž má ještě jedno doplňkové pravidlo, věřím, že vás neurazí. Pokud někdo z vás už jednu cenu získá, prosím aby v příštích kolech ponechal možnost zvítězit zase někomu jinému. A nyní už k soutěžnímu úkolu.
Aby se vám hádalo alespoň trochu lépe, mám tu pro vás malou nápovědu:


úterý 27. listopadu 2012

Umění zahradničení

Sledujte také náš druhý zahradnický blog www.zahradniknacestach.blogspot.com

Než si zase zopakujeme soutěž o nástěnný kalendář na příští rok, mám tu pro vás jedno malé zamyšlení. Týká se umění úspěšného a hlavně šťastného zahradničení. Pod pojmem zahradničení někdo cítí tu nejskvělejší životní náplň, pro někoho je však zahradničení spíše jenom zahrad ničení. Záleží na tom, kolik umění zahradničení kdo ovládá - potom podle toho vypadá i výsledek jeho, či její zahradnické práce.

Umění zahradničení by se jistě dalo rozepsat do mnoha bodů, možná do celé knihy. Já mám pro vás jenom pět bodů, které se mi zdají nejdůležitější.
1. UMĚNÍ POZNAT - je jedním ze základních předpokladů úspěšného zahradničení. Co se skrývá pod tímto pojmem? Alespoň základní znalost rostlin, prostředí, půdy, počasí a občas i lidských duší.

sobota 24. listopadu 2012

Další kolo soutěže o kalendář na rok 2013 (2)

Sledujte také náš druhý zahradnický blog www.zahradniknacestach.blogspot.com

První kolo soutěže o kalendář na příští rok skončilo velmi rychle. Gratuluji tímto paní Elišce, která vyhrála první z kalendářů, které chci rozdat za šikovnost a vášeň k rostlinám a zahradničení. Než podíváme na další hádanku, ještě se na chvíli podívejme jak vznikla fotografie z prvního kola. Na soutěžním obrázku byla rubová část listu banánovníku. Na obrázku níže je vyfotografována celá rostlina.
Soutěžný snímek vznikl o něco později u jiné rostliny, když sluníčko zamířilo své paprsky přes mladý, čerstvě rozvitý list stejné odrůdy banánovníku.Vraťme se však opět k soutěžení a připomeňme si, jak lze kalendář Zahrady a parky Evropy 2013 vyhrát.

Pravidla jsou jednoduchá. Cílem soutěže je uhodnout, co se nachází na soutěžním obrázku. Zvítězí ten, kdo jako první správně pozná, co je na obrázku. A naše soutěž má ještě jedno doplňkové pravidlo, věřím, že vás neurazí. Pokud někdo z vás už jednu cenu získá, prosím aby v příštích kolech ponechal možnost zvítězit zase někomu jinému.
No a nyní se podívejme na soutěžný obrázek.
Opět neumím posoudit, jestli je poznávačka v tomto případě obtížná či nikoliv. Vaším úkolem je uhodnout, jaké dřevině patří kůra na fotografii. Jenom dodávám, že se v tomto případě jedná o poměrně běžnou dřevinu, kterou můžete relativně často potkat v naších parcích i zahradách. Odpovídejte prosím v komentářích, v případě neveřejných dotazů můžete využít adresu
pavelchlouba@gmail.com
Děkuji vám za váš zájem a držím palce.

pátek 23. listopadu 2012

Soutěž o kalendář na rok 2013 (1)

Sledujte také náš druhý zahradnický blog www.zahradniknacestach.blogspot.com

V období před Vánocemi se na tomto místě několikrát objeví malá hádanková soutěž. Máte-li chuť si trošku prověřit fantazii nebo dokonce znalosti z říše rostlin, můžete se této soutěže zúčastnit. Pravidla jsou jednoduchá. Cílem soutěže je uhodnout, co se nachází na soutěžním obrázku. Zvítězí ten, kdo jako první správně pozná, co je na obrázku. A naše soutěž má ještě jedno doplňkové pravidlo, věřím, že vás neurazí. Pokud někdo z vás už jednu cenu získá, prosím aby v příštích kolech ponechal možnost zvítězit zase někomu jinému. Také samozřejmě platí, že komu se nechce soutěžit, může si kalendář, či kalendáře normálně objednat a koupit. Kdo ví, možná by někomu na Vánoce udělal radost. Takže jenom pro připomenutí - soutěžíme o nástěnný kalendář Zahrady a parky Evropy.

A nyní se podívejme na soutěžní obrázek. Nevím odhadnout jak těžká či lehká bude pro vás hádanka č. 1. Podívejte se prosím na obrázek a zkuste mi napsat, co na něm vidíte.
Těším se na vaše odpovědi i na velké předvánoční rozdávání kalendářů na rok 2013. Odpovídejte prosím pouze v komentářích. V případě objednání kalendáře prosím pište na pavelchlouba@gmail.com