Počet zobrazení stránky

sobota 23. března 2013

Soutěž - vyhrajte krásnou Kordesovu růži

Sledujte také náš druhý zahradnický blog www.zahradniknacestach.blogspot.com

Mít na růžích ustláno je jistě přáním nejednoho milovníka zahrad. Pod tímto pojmem si můžeme představit třeba postýlku vytvořenou z růžových květů, dejme tomu podobnou, jakou vidíme na obrázku.
Pro takové lože je ovšem zapotřebí vlastnit co nejvíce růží a ve správné chvíli pak vše podřídit tomu, abyste si na růžích prostě mohli ustlat. V této věci vám pomoct nemohu, ale dávám vám možnost vyhrát jednu nádhernou rostlinu růže od světoznáme růžařské firmy Kordes z Německa.

neděle 17. března 2013

Ovocnické rozhledy - čtení první

Sledujte také náš druhý zahradnický blog www.zahradniknacestach.blogspot.com

Stará zahradnická literatura ma své kouzlo a kromě krásného jazyka také velmi často přináší i velmi zajímavé a často i stále aktuální informace. Pro dnešek jsem pro vás vybral pár zajímavostí z časopisu OVOCNICKÉ ROZHLEDY z roku 1910.

Začneme zkráceným článkem nazvaným
"Naše trhy a americká podnikavost"

neděle 10. března 2013

Inspirace pro rodinnou zahradu - pozvání do Borovan

Sledujte také náš druhý zahradnický blog www.zahradniknacestach.blogspot.com

Před nedávnem jsem Vás na tomto místě zval na zahradnické povídání do Žiliny, ale také jsem v jeho závěru sliboval, že vás brzo pozvu na jiné povídání v Jižních Čechách. No a protože to začíná být aktuální, dovolte prosím, abych vás pozval tentokrát do Borovan, malého městečka poblíž Českých Budějovic. V duchu blížícího se jara jsem si pro hosty večerního setkání připravil povídání na téma "Inspirace pro rodinnou zahradu". Toto povídání se uskuteční 13. března v Podzámčí  - nad mateřským centrem (vedle Nazaretu) - v 19 hodin.
Schválně se vyhýbám termínu přednáška, či seminář. "Povídat" sice mám hlavně sám, ale vůbec by mi nevadilo, pokud bychom si povídali spolu o věcech, které vás zajímají. Můj program bude rozdělený na tři samostatné části - z nichž každá bude mít trochu jiný charakter.