Počet zobrazení stránky

úterý 23. září 2014

Čas krokusů

Až se jaro zeptá, co jsme dělali na podzim, budeme mít jistě mnoho odpovědí. Někdo možná už nakupoval dárky k vánocům, někdo dělal to a ten zas ono. Podzim je ale tím správným obdobím myslet i na jaro na zahradě. Jednou z prvních rostlin, která jaro zvěstuje, je krokus. Mám tu pro vás tip, jak si za pomoci těchto rostlin velmi podstatně vylepšíte svoji zahrádku.
Na výsadbě krokusů není nic moc složitého. O něco náročnější je být při tom trochu velkorysý, aby efekt krokusů byl co nejlépe patrný. Můžeme si sice vysadit jenom 15 kousků, které koupíme v pytlíčku, ale největších efektů dosáhneme až s větším počtem vysazených rostlinek. Jednou ze skvělých možností je vysázet si krokusy kruhů v trávníku. Výslední efekt vypadá třeba takto:
Postup je docela snadný. Na podobný efekt ale budeme potřebovat minimálně 150 krokusových "cibulek". Bude-li jich více, ještě lépe.

neděle 14. září 2014

Zahradnické kalendáře na rok 2015 jsou už na světě

Všem příznivcům zahradničení i našich zahradnických kalendářů je věnovaný tento oznam. Na rok 2015 jsme opět připravili dva zahradnické kalendáře. Jejich náhledy může vidět níže. Kalendáře jsou volně k prodeji, ale nejsou v distribuční síti - objednat se dají pouze u nás. V případě zájmu mě prosím oslovte e-mailem,  (pavelchlouba@gmail.com ) sdělím Vám podrobnosti.

Nástěnný kalendář na rok 2015 se jmenuje Stylové zahrady - představuje různé styly zahrad - například zahradu japonskou, vesnickou, užitkovou atd ....
Titulní stránka kalendáře vypadá takto: