Počet zobrazení stránky

pátek 23. listopadu 2012

Soutěž o kalendář na rok 2013 (1)

Sledujte také náš druhý zahradnický blog www.zahradniknacestach.blogspot.com

V období před Vánocemi se na tomto místě několikrát objeví malá hádanková soutěž. Máte-li chuť si trošku prověřit fantazii nebo dokonce znalosti z říše rostlin, můžete se této soutěže zúčastnit. Pravidla jsou jednoduchá. Cílem soutěže je uhodnout, co se nachází na soutěžním obrázku. Zvítězí ten, kdo jako první správně pozná, co je na obrázku. A naše soutěž má ještě jedno doplňkové pravidlo, věřím, že vás neurazí. Pokud někdo z vás už jednu cenu získá, prosím aby v příštích kolech ponechal možnost zvítězit zase někomu jinému. Také samozřejmě platí, že komu se nechce soutěžit, může si kalendář, či kalendáře normálně objednat a koupit. Kdo ví, možná by někomu na Vánoce udělal radost. Takže jenom pro připomenutí - soutěžíme o nástěnný kalendář Zahrady a parky Evropy.

A nyní se podívejme na soutěžní obrázek. Nevím odhadnout jak těžká či lehká bude pro vás hádanka č. 1. Podívejte se prosím na obrázek a zkuste mi napsat, co na něm vidíte.
Těším se na vaše odpovědi i na velké předvánoční rozdávání kalendářů na rok 2013. Odpovídejte prosím pouze v komentářích. V případě objednání kalendáře prosím pište na pavelchlouba@gmail.com

8 komentářů:

  1. Milý Pavle, vypadá to zajímavě, ale protože si tipuju, že to bude něco z rostlinné říše, myslím si, že to bude detail listu nějaké palmy ...... Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No palma to není, ale rozhodně je to něco z rostlinné říše. Dokonce můžu lehce napovědět, že se jedná o rostlinu exotickou. A stoprocentně ji znáte, spíše však v původní formě,která má listy v zelené barvě. Zkuste hádat dále, možná se to povede.

      Vymazat
  2. Tak já zkusím zda se nejedná o bambus.

    OdpovědětVymazat
  3. Eliško bambus to také není, ale uhodla jste první písmenko českéh názvu této rostliny. Tak klidně zkoušejte dál.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak tedy druhý pokus : Musa , neboli česky banánovník?

    OdpovědětVymazat
  5. Hurá, to je správná odpověď. Tak poprosím o nějakou adresu, kam můžu poslat výhru, ke které upřímně blahopřeji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ale já Vám, za šlechetnou nápovědu s prvním písmenkem.

      Vymazat
  6. Eliška je šikulka. Než jsem si to přečetla, ona už to ví ;)Gratuluji a těším se na další Pavle :)

    OdpovědětVymazat