Počet zobrazení stránky

sobota 23. března 2013

Soutěž - vyhrajte krásnou Kordesovu růži

Sledujte také náš druhý zahradnický blog www.zahradniknacestach.blogspot.com

Mít na růžích ustláno je jistě přáním nejednoho milovníka zahrad. Pod tímto pojmem si můžeme představit třeba postýlku vytvořenou z růžových květů, dejme tomu podobnou, jakou vidíme na obrázku.
Pro takové lože je ovšem zapotřebí vlastnit co nejvíce růží a ve správné chvíli pak vše podřídit tomu, abyste si na růžích prostě mohli ustlat. V této věci vám pomoct nemohu, ale dávám vám možnost vyhrát jednu nádhernou rostlinu růže od světoznáme růžařské firmy Kordes z Německa.

Firma Kordes Rosen patří k světové elitě mezi pěstiteli růží. V letošním roce slaví 125. výročí od svého založení, co už samo o sobě svědčí o mnohém. Zajímavé a pro nás podstatné je i to, že u Kordesů se růže nejenom pěstují, ale také šlechtí. Jedním ze šlechtitelských cílů je získavat nejenom rostliny dojemně hezké, ale také zdravé a dobře odolávající zejména houbovým nemocem. Současný sortiment růží je velmi bohatý a přitažlivý.

Několikrát za svoji kariéru jsem růže od Kordese vysazoval a vždy (!) to přineslo kýžený výsledek. Například takto hezky kvete popínavá růže 'Laguna' v parčíku u lázní Berta v Třeboni.

 Na základě  samých dobrých zkušeností mám k růžím od této firmy prostě nejenom dobrý vztah, ale také důvěru, že je na ně spolehnutí. Když jsem včera obdržel nádhernou dodávku růží od Kordesů, uvědomil jsem si, jak je někdy život nevyzpytatelný. V osumdesátých letech jsem coby student střední zahradnické školy zoufale sháněl ze zahraničí katalogy rostlin, jako zdroj učiva a také i trochu snění. O firmě Kordes jsem už tenkrát věděl a i bez internetu jsem si našel (těžce) jejich adresu. O katalog jsem si napsal a zakrátko jsem dostal velmi slušnou a zdvořilou odpověď, že mi katalog nemůže být doručen, neboť Československo není pro firmu Kordes perspektivní obchodní zemí. Chápal jsem to, ale netěšil jsem se. Asi o tři týdny mi katalog Kordesových růží přistál ve schránce ve chvíli, kdy jsem to ani trochu nečekal. Poslala mi ho finská firma, která Kordese zastupovala právě v zemi tisících jezer.

Velmi mě těší, že už je všechno jinak, že růže od Kordes Rosen mohou "cestovat" i k nám. Při této milé vzpomínce jsem se rozhodl, že vám dám šanci jednu ze skvělých Kordesových růží vyhrát.
V "osudí" je pro vás nachystána krásná popínavá růže s poloplnými růžovými květy. Tato odrůda se jmenuje Manita a je opravdu velmi hezká. Protože ctím autorská práva, nedávám sem fotografii (vlastní nemám), ale na obrázek této růže se můžete podívat  zde: http://www.nejkrasnejsi-ruze.cz/vyhledavani/manita/
Zároveň zde najdete i nejdůležitější informace o této krasavici.

K výhře stačí jediné. Růži Manita získá první z vás, kdo správně odpoví na moji otázku.

25. června roku 2011 byla v Praze slavnostně pokřtěna růže z autorské dílny šlechtitelů firmy Kordes Rosen. Jméno dostala po uznávané české zpěvačce. Otázka tedy zní, jak se jmenuje tato růže. Prosím, aby se do soutěže zapojili pouze ti z vás, kdo chtějí vyhrát popínavou růži Manita. Děkuji za pochopení a jsem zvědavý, jak se vám bude v soutěžění dařit.


9 komentářů:

  1. Já vím, já vím Marie Rotrová .... Marki

    OdpovědětVymazat
  2. PS: Teda Rottrová .... s dvěma T ... aby to bylo správně .... Marki

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den Marki, máte pravdu - je to přesně tak. Tato půvabná růže dostala opravdu jméno 'Marie Rottrová', takže Vám tímto srdečně gratuluji k výhře. Vím, že jsem Vám už posílal jako výhru kalendář, ale adresu jsem někam založil, takže Vás poprosím o její opětovné zaslání. A já Vám za odměnu pošlu popínavou růžičku Manita. Tak si pro ni najděte nějaké hezké místo.

    OdpovědětVymazat
  4. Ještě jeden dodatek pro Marki: Vaši poštovní adresu můžete poslat na můj meil:
    pavelchlouba@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  5. Pavle, děkuju moc !!!!!!!!!

    Jsem nadšená, více v emailu ........ Marki

    OdpovědětVymazat
  6. A je zameteno! Než se stačím podívat, tak není o co soutěžit :)) Ale to je dobře. Pavle vidíte, jak máte fundované čtenáře, nezbývá než vymyslet další soutěž.

    OdpovědětVymazat
  7. Brabi, máte věru pravdu. Když jenom tak píšu na blog, tak mám pocit, že se tu nic neděje. Naštěstí pohled do statistiky mě přesvědčuje o opaku. Ale když je soutěž, to je jako když se sýkorkám nasype zrní. Ani se nenazdáte a je - jak hezky píšete zameteno. Ale to je dobře - také souhlasím. Dokud rostliny nebudou mít nové listy a dají se bez rizika posílat, ještě si nějakou soutěž zopakujeme. Ale nevím kdy, takže to chce zůstat ve střehu.

    OdpovědětVymazat
  8. Zdeňka
    Miluji růže. Moji předzahrádku a dvůr zaplňují růže manželů Pelcových. Spolu s kombinací již s padesáti keříčky levandulí dotváří příjemnou atmosféru kolem domu pro oko a pro duši. Ty suším, aranžuji a nejen to. V zimních měsících se těším fotkami. Po letošní sněhové zimě mají nespočet nárůstků. Těším se na letošní květenství, neboť bude nejbohatší za sedm let.

    Tímto také odpovídám za otázku: Marie Rottrová se jmenuje růže - obě jsou vyjímečné svoji autoritativností.


    OdpovědětVymazat
  9. Dobrý den paní Zdeňko, děkuji Vám za Vaše zastavení i milý komentář. Přeji Vám i Vaším růžím krásné jaro a ať se vám dobře daří.

    OdpovědětVymazat