Počet zobrazení stránky

pondělí 1. dubna 2013

Neobvyklé tulipány

Sledujte také náš druhý zahradnický blog www.zahradniknacestach.blogspot.com

Tulipány patří k nejmilovanějším květinám jara, takže trochu pozornosti si bezpochyby zaslouží i tady. Dnes jsem pro vás vybral několik velmi zajímavých odrůd, které se na pohled docela dost liší od těch nejběžnějších, na které jsme zvyklí se koukat v zahradách a parcích. Jistě se už moc těšíte, až se konečně kalendářní jaro změní na jaro opravdové, tak pro lepší náladu vám posílám alespoň trochu barev, na které už všichni tak toužebně čekáme - a to pokud možno, tak v přímém přenosu. Dnes nemám moc co psát, takže se alespoň podívejte na ty obrázky.

Na závěr se vás přeci alespoň na něco zeptám.





'Blue Heron'
 
'Boston'
'Flaming Spring Green'


'Diablo'


'Rococo'


'Eternal Flame'


'Mickey Chic'


'Fusilier'


'Rai'


'Paradiso'

Ještě bych vybral i další neobvyklé odrůdy, ale toho by už bylo najednou trochu hodně. Ale jedna věc mě ještě zajímá. Který z těchto méně běžných typů tulipánů se líbí vám?

17 komentářů:

  1. Pavle,
    nádherné fotky i tulipány ..... já mám nejraději bílé .... ale kdybych si měla vybrat, tak ten první'Blue Heron' .... připadá mi jako fialkový vlčí mák .... Marki

    PS: V sobotu jsem se radovala, že už mi ty tulipánky krásně rostou ze země a v neděli je zapadalo půl metru sněhu .... mám obavy, že to holky nerozchodí.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc zdravím,
    nádherná barevná návštěva. Já miluji jarní kvít, už proto jak úžasně voní, možná intenzivěji, že jsme po té zimě takový otupělí.
    Moje mamka má nádherné, nevím jak se jmenují, jsou obrovské, jednoduché a mají krémovou barvu, úžasný. Já mám ráda papouškovité a tu se mi hrozně líbí "blue heron" krásná záležitost.
    U nás zatím nevím, jak jsme na tom, pač máme stále hromady sněhu, mrzne a zítra zase vyhrožují, že napadne...
    Ale zvědavost mi nedala a nakoukla pod hromady větví (mám s nimi zakryté vše důležité)všechny hortenzie jsou tak napučené, tak jsem je zase přiklopila, ale co mě překvapilo, moje třezalka, která obráží až v květnu, je napučená už teď, je pod hromadou sněhu, tak uvidíme až roztaje......
    Mějte se Zmorkusovic

    OdpovědětVymazat
  3. Pavle, díky za tu barevnou nádheru! Vybírat je opravdu těžké, protože každý z nich by byl ozdobou jarního záhonu. Přesto mi hned padl do oka tulipán 'Flaming Spring Green'. Nevím proč, ale stále víc se mi líbí květy, ve kterých je trochu zelené, např. květy denivky nebo fuchsií, kde jsem to také zaznamenala. A pak 'Blue Heron', to je pohádka. Připomíná mi květy okrasných máků. Škoda jen, že se tulipánům u mně na zahradě nedaří.
    Hezké a doufám, že už brzy také slunné jarní dny!

    OdpovědětVymazat
  4. Nechci se tedy opičit, ale málo platné, 'Blue Heron' jednoznačně vede i u mně. Jsou ale krásné všechny, žádnému nechci křivdit ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné jsou fakt všechny, mně osobně se nejvíc líbí Diablo (opravdu vypadá jako oči ďábla) a Blue Heron. Už aby tulipány kvetly i u nás!

    OdpovědětVymazat
  6. Ťažko sa z tej krásy vyberalo. Niektoré som už videla na rôznych zahraničných blogoch, niektoré ešte nie. Ja som si vyberala medzi Blue Heron a Boston a vybrala som si len kvôli farbe tú druhú. Tá fialová pôsobí na mňa veľmi chladne, vedela by som si ju predstaviť v hociakej inej farbe, len táto mi akosi nesedí. Mne osobne tie Blue Heron pripomínajú svojím tvarom tie ozdobné maky.

    OdpovědětVymazat
  7. Děkuji za všechny vaše názory, je to zajímavé. Ještě k tomu něšťastnému sněhu. myslím, že tulipány by mohly přežít tu zimu, ale mohlo by jim uškodit to obrovské množství vody. Budu vám všem velmi vděčný, jestli mi později napíšete, jak to vaše rostliny nakonec všechno zvládli. Ještě jednou díky za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  8. Kdybych si měla vybrat tulipán na zahradu tak by to byl ´Rail´, ve váze by se mi líbil ´Blue Heron´. Na tulipány mám těžkou půdu a v ní plno zvířátek, které se rády tulipány krmí. Kdybych dala do hromady všechny tulipány do jsem do této doby koupila, tak bych směle mohla konkurovat Keukenhofu.

    OdpovědětVymazat
  9. Za me Flaming Spring Green, proto ho uz mam doma na zahrade :)

    OdpovědětVymazat
  10. Děkuji Vladislavo za názor, s těmi škůdci to někdy bývá opravdu problém. Tak Vám snad alespoň porostou bez velkých ztrát jiné rostliny. Zdravím také Goldie a držím palce, ať se Spring Green u Vás předvede opravdu v plamenných barvách. Už aby to bylo, že?

    OdpovědětVymazat
  11. Zdravím tě, Pavle!
    Vzhledem k tomu, že se mi zobrazila jen polovina fotografií, nemůžu zodpovědně určit druh tulipánů, které se mi líbí nejvíc. Ze snímků, které vidím, však vede jednoznačně Blue Heron, to je něha sama - krásný tvar, krásná barva. Jak vidím z ostatních komentářů, tento druh vede. Teď svůj komentář odešlu a třeba se mi objeví další obrázky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak se neobjevily! :-( S blogspotem mám dost problémy.
      Nevadí, třeba se to podaří příště.
      Přeji ti krásné jarní dny, Pavle! :-) Hanka

      Vymazat
  12. Dobrý den, v tulipánech se nevyznám, do "tajů" rostlinek, zejména pro skalku u chaty, kterou jsme převzali od starých rodičů mé ženy, teprve pomalu pronikám (spíš - měl bych pronikat, což moc momentálně nestíhám..), tam máme klasické červené a několik žíhaných a bílých od synka z Holandska.
    Teď mě "tíží" k tomu pronikání ještě jiné neználkovství, o kterém jsem se zmínil na svém blogu a připojil tam dva dotazy, jestli mi někdo poradí.. zatím jsou komentátoři rovněž v pozici neználků (včetně neználků z mého okolí), tak to tímto zkouším, jestli byste mi na ony dotazy případně odpověděl Vy..
    http://bretislavbadina.blog.cz/1305/promeny-na-lodzii
    Omlouvám se za "vlezlost" s odkazem, ale jak jinak doprovodit ty dvě otázky?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. PS. Ještě přiblížím, oč mi v dotazech jde..
      1. Rád bych znal název jedné zobrazené rostliny..
      2. Zda při nedostatku slunečního svitu rostlinám může prospět odraz slunečního svitu s využitím zrcadla?
      (stav na lodžii je rovněž zobrazen v článku)

      Vymazat
  13. Zdravím tě, Pavle!
    Dneska se mi zobrazily všechny fotografie. Prohlédla jsem si je znovu a zaujal mě tulipán "Rococo", má příhodný název a je zvláštně zbarvený. Líbí se mi taky "Eternal Flame".
    Nepřišla jsem ale kvůli tulipánům. Hlavně se chci zeptat, jak se ti daří, jestli jsi neměl nebo nemáš problémy se záplavami! Doufám, že jsi v pořádku, dlouho ses nikde neobjevil, ani nemáš v poslední době nové příspěvky.
    Měj se pěkně! :-) Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, moc zdravím a děkuji za Tvůj zájem. Jsem v pořádku, bydlíme zdá se na bezpečném místě místě, takže nám osobně voda - alespoň zatím neublížila. Dlouho jsem se blogu nevěnoval, mám naštěstí moc práce. Je to ale pozitivní, doufám, že se brzo ozvu. Mám zajímavý oznam. Ještě jednou díky a moc zdravím. Pavel

      Vymazat
    2. Tak to je moc fajn, Pavle. Mít práci je důležité, tak ať se Ti daří.
      Dneska jsem ale zase přišla kvůli něčemu jinému. Máš svátek, a tak Ti přeji všechno nejlepší, hlavně zdraví a hodně elánu a dobrých nápadů.
      Užij si krásný víkend. :-) Hanka

      Vymazat