Počet zobrazení stránky

úterý 13. srpna 2013

Kalendáře pro rok 2014

Dovoluji si všem zahradnickým fandům oznámit, že ačkoliv je ještě stále plné léto, už teď myslím na konec roku a na to, co si od prvního ledna pověsíme na zeď, či postavíme na pracovní stůl. Mohou to být třeba obrazy, nebo talířky s nějakou dobrotou. Mám ale na mysli kalendáře, které nás budou provázet celým rokem 2014.
Na tomto místě jsem v létě vždy propagoval kalendář nástěnný, ale od letošního roku k němu ještě přibyl kalendář stolní. Ale pěkně po pořádku.
Nejdříve se představuje kalendář nástěnný, který je tentokrát věnovaný samotným královnám květin - růžím.
Takže přesně takto vypadá nová titulní stránka růžově růžového kalendáře.

Už je to několik let zpátky, co jsem se rozhodl pro jednotný styl - a stále se snažím o jeho dodržení. Kalendář, když je složený, tak má formát A4. Vypadá ale trochu jako sešit - a když se otevře, náhle se změní na formát A3. Zatímco při posílání se vejde do obálky A4, když visí na zdi je jeho A trojkový formát dobře viditelný i z větší dálky.

Kalendárium je v levé části stránky české, v pravé části je slovenské, takže majitelé tohoto kalendáře mohou přesně monitorovat, kdo slaví svátek na druhé straně hranice bývalé federace. Horní fotografie je logicky pro každý měsíc jiná, ale dolní proužek pěti čtvercových obrázků je vždy stejný.
Jestli hledáte zajímavý vánoční dárek (nebo i nevánoční) kalendář Růže 2014 může pro tento účel dobře posloužit.

A teď přichází na řadu představení stolního kalendáře. Je to trochu slavnostní chvíle, protože stolní kalendář vydáváme letos poprvé.
To je pohled na titulní stránku - je trochu nostalgický, ale pravdivě zahradnický, nakonec jako i  vnitřní část kalendáře. Je trochu pikantní, že náklad stolního kalendáře je prakticky rozebraný a že nemůžu posloužit, pokud si ho chcete koupit. Ale samozřejmě jsem nějaké kusy ušetřil, abyste si je mohli vyhrát v nějaké soutěži na tomto blogu. To se nakonec bude týkat i kalendáře růžového, takže doporučuji zvýšenou pozornost, bude se brzo vyhrávat.

Vnitřní část kalendáře obsahuje opět české i slovenské kalendárium. Kalendář je týdenní, takže obsahuje také mnoho obrázků. Ty jsou doplněné stručným textem. Obrázky pro kalendář jsem vybíral tak. aby se dostalo na květy, keře, stromy, zeleninu, ovoce i nějaké zahradnické doplňkové předměty.
 Násedující fotografii uvádím v plné kvalitě, zejména kvůli možnosti čtení textu.
Krátké představení kalendářů máme za sebou. Buďte pozorní a šikovní - několik kusů od každého budete moct získat zcela zdarma vysoutěžením si jich právě na tomto místě. Už teď vám držím palce a slibuji, že alespoň některé otázky určitě nebudou těžké. P.CH.

5 komentářů:

  1. Pavle, oba jsou moc krásné .... já mám sice radši stolní, ale ten s těmi růžemi je nádherný ..... už se moc těším na soutěže, třebas budu mít letos zase štěstí .... Marki

    OdpovědětVymazat
  2. Já po zkušenostech ( neboť jsem u vás vyhrála ten , na který se dívám v roce 2013) se opravdu těším. Také si nechávám dělat své kalendáře ( měsíční) z mých fotek, ale prohlídka konkurentů potěší. Gratuluji k výsledku, vypadá to pěkně!!

    OdpovědětVymazat
  3. dobrý den,

    mohla bych si tento nástěnný kalendář pro rok 2014 objednat? děkuji za info. Dana Tešová, dana.tesova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat