Počet zobrazení stránky

úterý 2. října 2012

Čas myslet na borůvky

Sledujte také náš druhý zahradnický blog www.zahradniknacestach.blogspot.com

Vzhledem k poměrně četným dotazům na kanadské borůvky přináším všem zájemcům o tyto rostliny několik aktuálních informací. Tyto dotazy se týkají zejména dostupnosti jednotlivých odrůd. Je to vlastně velmi logické, neboť začátek podzimu je výborným obdobím pro výsadbu zahradních borůvek. Zájem o pěstování borůvek stále vzrůstá, proto se snažíme nabízet je po co nejdelší možné období roku. V tuto dobu máme pro borůvkové nadšence připraveno celkem 9 zajímavých odrůd.
Kromě jiného, liší se zejména dobou zrání, takže si můžete vybrat, jestli chcete sbírat borůvky v červenci, srpnu, září, nebo nejradši po celé léto.
Vedle běžných odrůd nabízíme v omezeném množství i jednu zajímavost, která patří k nejčerstvějším novinkám na borůvkém trhu. Jedná se o odrůdu "Pink Lemonade".


Podle dostupných informací hlavní raritou této odrůdy je barva plodů, která není borůvkově modrá, ale výrazně růžová. Vlastní zkušenosti s touto odrůdou nemám, takže nechci šířit neověřené informace. Cizí informace však tuto odrůdu popisují optimisticky jako velmi atraktivní a chutnou. 
Pro podzimní sezónu 2012 nabízíme ještět tyto odrůdy:
'Bluecrop', Bluejay, Berkeley, Brigita, Emblue, Duke, Chandler a Jersey. Podrobnější informace o těchto odrůdách najdete na naších hlavních profesních stránkách na této adrese: http://www.fotoflora.cz/search.php?rsvelikost=sab&rstext=all-phpRS-all&rstema=13&stromhlmenu=8:13
V případě jakýchkoliv dotazů, či zájmu o rostliny můžete využít komentářů, nebo nám napsat přímo  na tuto adresu pavelchlouba@gmail.com
Přeji hezký a dlouhý podzim, ale i příjemnější a veselejší život s rostlinami.
Pavel

4 komentáře:

  1. Moc zajímavý článek, Pavle, zatím nemáme borůvky kde pěstovat, ale možná i na ně dojde, až si dají naši mladí dohromady zahradu. Plány mají docela velké, tak jsem zvědavá.
    Měj se hezky! Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, děkuji mockrát. Tento článeček je spíše oznamovací.Protože jsem poslední dobou vícekrát telefonicky odpovídal na podobné dotazy, rozhodl jsem se tyto informace publikovat alespoň na blogu, tam si je někdo občas najde.

      Vymazat
  2. Dobrý večer, přes který e-shop by jste mi prosím doporučil nakupovat borůvky, dekuji.

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den, omlouvám se Vám, že Vám odpovídám až nyní. Rostliny přes internet nenakupuji a tudíž nemám žádné zkušenosti či povědomí o tom, který e-shop je dobrý a který je horší. Proto se omlouvám, ale v této věci neporadím.
    P.CH.

    OdpovědětVymazat