Počet zobrazení stránky

neděle 24. února 2013

Rok růží

Sledujte také náš druhý zahradnický blog www.zahradniknacestach.blogspot.com

Možná se vám bude zdát, že je to ještě příliš brzo, ale už v těchto dnech připravujeme pro vás  kalendář na rok 2014. Tento kalendář bude věnován pomyslným královnám květinové krásy - růžím. Kalendář jistě potěší každého, kdo se bude chtít uklidnit krásou růží alespoň na dálku. Pro tento rok jsme ale pro vás připravili zajímavou novinku. Kromě růží na fotografiích budeme moct naším zákazníkům nabídnout i růže opravdové. Připravili jsme pro vás kolekci originálních růží jedné z předních evropských růžařských firem - Kordes Roses z Německa.
Jednou z krásných odrůd, kterou budeme mít pro své zákazníky k dispozici je výtečná odrůda
'Rosarium Uetersen', která tvoří jakýsi přechodový stupeň mezi velkou keřovou a popínavou růží. Podle způsobu zapěstování a řezu se dá pěstovat jako popínavá (s oporou) i jako keřová. Z kategorie zajímavostí budeme moct nabídnout růži velmi netradičního vzhledu.

Tato neobvyklá krasavice je nositelkou hrdého jména 'Rhapsody in Blue'. Vytváří poloplné květy fialově modré barvy. 
Také jsme při výběru mysleli na ty z vás, kdo má k dispozici jenom malou zahradu nebo dokonce jen balkón či terasu. Pro tyto situace budeme moct nabídnout rozkošnou růžičku 'Lupo', která se vyznačuje vynikajícím zdravotním stavem a vysokou odolností proti houbovým nemocem. Právě z tohoto důvodu je také nositelkou značky ADR, která se uděluje právě nejodolnějším odrůdám růží.

Tato malá ochutnávka prozatím musí postačit, ale prozradit vám můžu, že při výběru růží od firmy Kordes Roses jsme se snažili o to, abychom vám mohli nabídnout růže různých skupin. Kromě drobnokvětých růží a floribundek bude tato kolekce obsahovat také několik odrůd popínavých růží i čajohybridů, i jeden zajímavý kultivar růže svraskalé.
O některých dalších novinkách, které jsme na následující sezónu připravili vás budu na tomto místě s radostí opět informovat. 
Přeji příjemné a hlavně už ne příliš dlouhé čekání na jaro a první opravdu sluneční dny.



5 komentářů:

  1. Díky za informace. Dá se někde objednat růže od této firmy? Ta fialová je velice zvláštní a hezká.

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den brabi,
    jestli dopadne všechno jak má, měl bych mít pár kusů růže Rhapsody in Blue k dispozici ke konci března. Přijdou mi jako prostokořené - t.j. bez květináče a bez půdy. Takové sazenice se dobře posílají poštou, takže Vám ji klidně budu moct poslat. Připomeňte se mi prosím ke konci měsíce, potom vám sdělím podrobnější informace, jak by to šlo udělat.

    OdpovědětVymazat
  3. Ještě mám skromný dotaz. Ta červená růže vypadá jako ojíněná nebo namočená okraji do cukru. Co z toho je správné? ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den brabi,
      to první listopadový mrazík vykouzlil tuto krásu. Mějte se moc hezky.
      Pavel

      Vymazat
  4. Můžu jenom litovat, že mi nefungoval PC, Rhapsody in Blue je nádherná.

    OdpovědětVymazat