Počet zobrazení stránky

úterý 17. listopadu 2020

Zápisník šťastného zahradníka

Milí přátelé rostlin a zahradničení. Dovolte prosím, abych vám představil a nabídl můj nový (XI/2020) Zápisník šťastného zahradníka. Ač je toto dílko velikostně malé (16x11,5x1,5 cm) vznikalo a zrálo delší dobu. Zápisník má tak trochu zemitý charakter, aby snesl práci v terénu a tvrdé kartonové desky, které mají co nejlépe  ochránit vaše poznámky od vnějších vlivů.

Je vytvořen tak, aby se do něj dalo hlavně hezky psát, má celkem 80 listů. Po otevření na vás vykoukne citát Hanse Christiana Andersena, pod kterým je prostor na věnování, nebo jenom pro jednoduché podepsání, komu zápisník patří.

 

Většina stránek je stejných, dává možnost napsat si datum, kdy poznámky vznikly, zapsat si jaké bylo v ten den počasí, či doplnit případné fenologické poznámky. Tečky jenom lehce naznačují řádky a jsou od sebe v 5mm rozestupech. Mohou tedy posloužit i pro vytvoření jednoduchého nákresu v měřítku.

Papír je lehce nažloutlý a dá se na něj psát hezky tužkou, propiskou i malovat pastelkami.

Duši zápisníku dala nesmírně šikovná knižní ilustrátorka Markéta Vydrová. Ve vnitřní části zápisníku je celkem 12 krásných obrázků s textem. Texty k obrázkům jsou trošku poučné a trošku nadlehčené.
Zápisník šťastného zahradníka je dostupný v limitovaném množství. Jestli se mu bude dařit a stane se vaším oblíbeným společníkem, je velmi pravděpodobné, že budou vycházet další edice, které si udrží formát, objem i styl. Jenom obrázky a texty k nim přiřazené budou v každém vydání nové. Je to proto, aby si všichni noví majitelé tohoto zápisníku mohli psát přesně v tom rytmu, jaký každému vyhovuje a nebáli se přitom, že jim dojde místo a nebude kam psát nové poznámky. Trošku neskromně si myslím, že tento zápisník může posloužit i jako fajn dárek pro zahrádkáře a další lidi s láskou k zahradničení. Je to originální předmět, který nejde koupit v obchodech ani u internetových globálních obchodníků.

Zápisník šťastného zahradníka byl vytvořen šťastným zahradníkem a to striktně podle mého hesla: "s láskou, s citem, odpovědně".

Cena zápisníku je 165 Kč v Česku a 7 eur pro zahraničí. Je to konečná cena včetně DPH. Pokud se rozhodnete pro objednání, můžete prosím použít adresu pavelchlouba@gmail.com

Za případné objednání předem děkuji a vnímám to jako silnou podporu domácí, neglobální produkce.

S úctou   - Pavel Chlouba

4 komentáře:

  1. Dobrý den Pavle moc se omlouvám za to že píší tímto způsobem objednávku na zahradnický kalendář,nejde mi totiž E mail,moc prosím chtěla by si objednat 1ks tohoto kalendáře.moc Ti děkuji.

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den Pavle, náhodou jsem a netu narazila na Vás Zápisník šťastného zahradníka a chtěla bych se zeptat,jestli jej náhodou nechystate na r 2022.Rada bych si od Vás 3 ks zakoupila.Dekuji Martina Záleská

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den,
      ještě na tuto otázku neumím odpovědět.Záleží to na některých okolnostech, které zatím neumím předpovědět. Pokud ho vydám, určitě to zveřejním včas. Moc děkuji za zájem. Pavel

      Vymazat